Yükleniyor...

İnci Doğaner

İnci Doğaner

Psikodrama Eğitcisi

Psikiyatri doçentidir.  Psikoterapi eğiticisidir.

Psikodrama eğitimini (Dr. A. Özbek ile 1987- 1996/ tezli ) semboldrama eğitimini (G. Kretzer ile 1997- 1998) çözüme yönelik psikoterapi eğitimini (S. de Shazer ve I. K. Berg ile 1996/ tezli ) ve kuşak-aşkın psikoterapi eğitimini (Anne Ancelin Schützenberger, TransgenerationalTherapy School’da 2004- 2016/ tezli) tamamlamıştır. Dans terapisi eğitimini (L. Perrotta ile 2009-2017/ tezli) tamamlamıştır.  

Dr. A. Özbek Psikodrama Enstitüsü eğiticileri arasındadır ve enstitünün geçmiş başkanı, eğitim kurulu üyesi, FEPTO temsilcisi, süpervizörü ve eğiticisidir. Türkiye Psikiyatri Derneği, (geçmiş GP BÇB koordinatörüdür) Türkiye Grup Psikoterapileri Derneği,  Uluslararası Grup Psikoterapileri Derneği (IAGP) üyesidir.

İzmir Psikodrama Derneği kurucu üyesi ve geçmiş ve şimdiki başkanı, Psikodrama Dernekleri Federasyonu kurucu üyesi, şimdiki başkanıdır.

Bergama Grup Psikoterapileri Kongrelerinde uzun yıllardır düzenleme kurullarında rol almış, başkanlık, koordinatörlük, danışmanlık yapmıştır.  2004-2008 arasında FEPTO konsey üyeliği, 2007’de yıllık toplantısında yöresel koordinatörlük ve toplantılarında grup liderlikleri yapmıştır.

FEPTO’nunbir  intervizyon grubu olan Matrix’in  üyesidir. FEPTO Araştırma komitesinde de çalışmıştır.

Halen serbest psikiyatrist ve psikoterapist (birey, aile, çift, grup) olarak İzmir Karşıyaka’da çalışmaktadır. Yayınlarının ve kitaplarının bir kısmına ve sunumlarının pek çoğuna kişisel web sitesinden ulaşılabilir.